Logica Benelux wil honderden it-ers aanwerven

Luc Blyaert

Luc Blyaert

10/06/2010 - 09:03

Logica

Logica

Logica wil via een grote wervingsronde 700 it-ers aantrekken in de Benelux omdat de vraag van klanten zo groot is. Vorig jaar saneerde Logica nog duizend banen weg.

Logica heeft moeite om te voldoen aan de aantrekkende vraag bij klanten, zo zegt bestuursvoorzitter Wilbert Kieboom in de Nederlandse krant Het Financieele Dagblad.

Het bedrijf telde eind mei 5.000 werknemers. Daar moeten nog enkele honderden voltijdse banen bijkomen. “De wervingsmachine staat onder grote druk”, zegt de topman.

De aanwervingen zijn opmerkelijk want in april 2008 maakte Logica bekend dat er 1.300 banen sneuvelen bij een grote saneringsronde. Vorig jaar verlieten duizend mensen het bedrijf. Ook in België gingen banen verloren.

Wilbert Kieboom ziet vooral kansen in de financiële sector met de fusie van Fortis Bank Nederland en ABN Amro. Ook bij de opsplitsing van ING in een bank en een verzekeraar wil Logica een graantje meepikken.

Dat geldt trouwens ook voor de overname van het Belgische Fortis-deel door BNP Paribas. Volgens Kieboom zal dat ook veel it-werk voor derden opleveren.

Data News in je nieuwsoverzicht op Facebook

Meer over:

 

Reacties

Maverick1 | 30 september 2010

Logica Belgie lijdt onder de machtstrijd tussen de Nederlandse bazen en het lokale Belgische management. En de Belgen moeten wijken om de exuberante lonen van Kieboom en Co te kunnen betalen.

Ongepast?

JComb85 | 30 september 2010

Momenteel is het wel een duivenkot op alle niveau, en de directie hebben het record behaald, daar alle leden (CEO en 4 directors) nu vandaag 30/9/2010 eruit liggen.

Ongepast?

Jommeke | 11 juni 2010

Er zullen altijd wel een hoop jongeren zijn die bereid zijn om voor zo'n werkgever aan de slag te gaan. De ontslaggolven volgen de conjunctuur. Bij hoogconjunctuur worden telkens verse krachten aangeworven. De kostprijs van de werkloze ouderen wordt naar de maatschappij doorgeschoven, maar die laat uiteindelijk toch de burgers en de bedrijven betalen. Zo wordt het het verhaal van de duiven en de havikken, tenzij de wetgever regelgevend optreedt.

Ongepast?

Polleke | 10 juni 2010

Wel heel aantrekkelijk zo'n werkgever: we ontvangen je met open armen, maar bij de eerste tegenslag trappen we je d'r onmiddellijk weer uit!

Ongepast?

 

Reageer

Nieuwsbrief

Schrijf u in op Data News dagelijkse nieuwsbrief

Schrijf u in op Data News Start-ups maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf u in op Data News Jobs wekelijkse nieuwsbrief

E-mail:
 

Whitepapers

 
 

Wij raden ook aan