Ludiek accessoire bestraft overmatig Facebookgebruik met elektrische schok

26/08/13 om 17:18 - Bijgewerkt om 17:18

Bron: Datanews

Twee Amerikaanse studenten ontwikkelden een 'pavloviaanse foltermethode' die overmatig Facebook-gebruik afstraft. De Pavlov Poke is een toetsenbordaccessoire dat elektrische schokjes uitdeelt aan gebruikers die te veel tijd doorbrengen op de sociale netwerksite.

Ludiek accessoire bestraft overmatig Facebookgebruik met elektrische schok

© Robert Morris

Robert Morris en Dan McDuff, twee doctoraatsstudenten aan het Massachusetts Institute of Technology en tevens twee Facebook-addicts, hebben een ludiek accessoire ontwikkeld dat gebruikers moet afhelpen van hun Facebook-verslaving.

Het gaat om de Pavlov Poke, een toetsenbordaccessoire dat fungeert als een 'pavloviaanse foltermethode'. Het gadget dient elektrische schokken toe om overmatig Facebook-gebruik af te straffen. 'De schokjes zijn onaangenaam, maar ongevaarlijk', aldus McDuff. Er zijn echter veel schokken nodig om gebruikers effectief van Facebook weg te slaan. Zelf hebben McDuff en Morris het gadget al snel opgeborgen, omdat ze de schokken niet goed konden verdragen.

Het duo bedacht nog een variatie op de Pavlov Poke, die geen fysieke gevolgen heeft voor gebruikers. Het idee hierachter is dat gebruikers die te vaak op Facebook zitten door wildvreemden opgebeld worden en een kordate aanmaning krijgen.

Onze partners