Mail van Google fataal voor Samsung?

Frederik Tibau

27/08/2012 - 12:15

Samsung before and after iPhone

Samsung before and after iPhone

Volgens jurylid Velvin Hogan was een interne e-mail van Google aan Samsung doorslaggevend in de uitspraak rond het proces van Apple tegen Samsung. In die mail vraagt Google aan Samsung om het Apple-design los te laten.

Uit een reeks interne mails van Samsung die vrijgegeven werden tijdens het proces in San José, blijkt dat Android-producent Google Samsung in 2010 waarschuwde dat de Samsung ‘Galaxy Tab’-toestellen te zeer op de iPad van Apple leken. Google vroeg toen om een duidelijke designwijziging.

"Het ging er om of Samsung echt aan het kopiëren was", vertelt Hogan aan Bloomberg. "De memo van Google waarin Samsung werd gevraagd om het Apple-design los te laten, was voor ons van doorslaggevend belang." In die zin lijkt het er op dat het Google was dat zijn hardwarepartner Samsung finaal de das omdeed in het patentproces.

Overhaast

Jurylid Manuel Ilagan vertelt dan weer aan CNET dat de negen juryleden geen overhaaste beslissingen hebben genomen, maar dat duidelijk bleek uit mails waarin topmensen vragen om features van de iPhone ook aan te bieden, dat Samsung over de schreef is gegaan.

Ook het verschil in het ontwerp vóór de komst van de iPhone vergeleken met na de introductie van de iPhone zou de Koreanen geen goed gedaan hebben.

 


Data News in je nieuwsoverzicht op Facebook

Meer over: , , , , ,

 

Reacties

hmtk | 27 augustus 2012

Dat een jury over zoiets moet beslissen is dwaas. Rechters hebben het al moeilijk genoeg met zo'n zaken. Blijkt ook dat een van de juryleden zwaar heeft doorgewogen omdat hij een ervaringsdeskundige is ivm patenten. Hij heeft nl een patent om met een computerachtig apparaat zaken op te nemen à la een Digicorder. Het patent is aangevraagd enkele jaren nadat TiVo in de VS als een patent in die zin had. Je kan je dus echt wel vragen stellen bij de kuddegeest van zo'n jury.

Ongepast?

gonzo.y | 27 augustus 2012

Niemand (ik) betwist dat Samsung schaamteloos gekopieerd heeft. Wat ik betwist is de geldigheid van de "patenten" waarop Apple zich beroept om dit kopiëren buiten de wet te stellen. Deze stonden in het proces óók ter discussie. In deze heeft de jury veel te snel (en dus overhaast) beslist.

Ongepast?

 

Reageer

Nieuwsbrief

Schrijf u in op Data News dagelijkse nieuwsbrief

Schrijf u in op Data News Start-ups maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf u in op Data News Jobs wekelijkse nieuwsbrief

E-mail:
 

Whitepapers

 
 

Wij raden ook aan