Management buy-out bij Software AG Belux

14/06/11 om 10:59 - Bijgewerkt om 10:59

Bron: Datanews

Het Duitse Software AG heeft in België en Luxemburg een deel van zijn consultancy- en applicatieontwikkeldiensten verkocht aan Acsone.

Het Duitse Software AG heeft in België en Luxemburg een deel van zijn consultancy- en applicatieontwikkeldiensten verkocht aan Acsone. Dat is het nieuwe bedrijf van Philippe Fontaine, de voormalige ceo van Software AG België, en Philip De Ridder, voormalig cio van Petercam. Het gaat met andere woorden om een management buy-out (mbo).

De activiteiten die verkocht zijn, behelzen dienstverlening van Software AG in België en Luxemburg die niet gerelateerd is aan system engineering, training en supportservices rond de producten van Software AG of SAP. Die blijven aan boord van Software AG. Alle andere software-engineering-, consultancy- en applicatieontwikkeldiensten komen in handen Acsone. Dat nieuwe bedrijf zal in eerste instantie 31 mensen tellen.

Software AG zal zich zo "richten op de kernproducten en gerelateerde diensten" rond het eigen business process excellence-aanbod. Met Acsone werkt Software AG samen om een soepele overgang van de activiteiten van bestaande klanten te garanderen. Beide bedrijven gaan in de toekomst ook nauw samenwerken.

Lees meer over:

Onze partners