Marketingbaas Apple: 'Touchscreens belachelijk voor computers'

15/11/16 om 10:00 - Bijgewerkt om 09:59

Waar de concurrentie aan de lopende band touchscreens in desktops en laptops stopt, kiest Apple er voor om alleen tablets en smartphones met een aanraakgevoelig scherm uit te rusten. Marketingbaas Phil Schiller laat bij Backchannel weten dat touchscreens 'een belachelijk idee' zijn voor vaste computers en laptops.

Marketingbaas Apple: 'Touchscreens belachelijk voor computers'

Apple-CEO presenteert de MacBook Pro met touchscreen. © Reuters

Schiller zegt dat Apple touchscreens in MacBooks en iMacs heeft uitgeprobeerd, maar dat het telkens tot frustratie leidde. Volgens de Apple-veteraan is het helemaal niet handig om met je arm naar een beeldscherm te moeten bewegen als er nog een toetsenbord tussen zit. In een laptop is die afstand misschien nog wel te overzien volgens Schiller, maar hij voegt er aan toe dat een muis en toetsenbord op een laptop veel meer toegevoegde waarde hebben dan een touchscreen.

TouchBar

Apple bracht onlangs laptops uit met een aanraakgevoelige strip op het toetsenbord. De TouchBar past zich aan aan de programma's die de gebruiker open heeft staan op zijn of haar MacBook Pro.

Dat kleine aanraakscherm kwam Apple op veel kritiek te staan. Het werkt niet praktisch en voegt weinig toe, waardoor veel gebruikers vragen om een echt touchscreen.

(ANP/WK)

Lees meer over:

Onze partners