Merkel belooft miljard euro voor zonne-energie in India

05/10/15 om 15:49 - Bijgewerkt om 16:17

De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft meer dan een miljard euro beloofd voor zonneprojecten in India. Dat schrijft de Indiase krant The Hindu.

Merkel belooft miljard euro voor zonne-energie in India

Duits bondskanselier Angela Merkel in India. © Reuters

Merkel kwam gisteren aan in New Delhi voor een driedaags verblijf in India. Vandaag gaf premier Narendra Modi in de hoofdstad het startsein voor het derde Intergouvernementele Overleg India-Duitsland.

Op de agenda staan zaken zoals veiligheid, economie, ontwikkeling, samenwerking, duurzame energie, klimaatverandering, infrastructuur, mobiliteit, innovatie, opleiding, cultuur en voedselzekerheid.

De derde en laatste dag van haar bezoek zal Merkel samen met afgevaardigden van Duitse bedrijven Bangalore bezoeken, het Indiase Silicon Valley. Momenteel zijn meer dan 500 Duitse bedrijven actief in India en volgens Merkel "zullen er nog meer komen", schrijft The Hindu.

Duits in India

Vandaag (maandag) was er alvast goed nieuws voor de duurzame-energiesector met de belofte van Merkel dat ze een pakket van meer dan een miljard euro vrijmaakt voor investeringen in zonne-projecten in India.

Verder ondertekenden beide landen een lijst met engagementen, onder meer samenwerkingsverbanden voor de aanleg van spoorwegen, Indiaas-Duitse samenwerking voor opleidingen en educatie en de promotie van het Duits als vreemde taal in India. Ook omgekeerd zal Duitsland in eigen land jongeren stimuleren om zich te verdiepen in de studie van de moderne Indiase talen. (IPS)

Onze partners