Microsoft Azure krijgt nieuwe containerservices en IoT Suite

30/09/15 om 10:34 - Bijgewerkt om 10:34

Bron: Datanews

Op Azurecon stelt Microsoft enkele cloudnieuwigheden voor. Er komt een nieuwe containerdienst en een aparte reeks tools voor Internet of Things zien er het levenslicht.

Microsoft Azure krijgt nieuwe containerservices en IoT Suite

. © IDG

Met Azure Container Service, dat dit jaar nog beschikbaar wordt, moet het makkelijker worden om aan container orchestration te doen. De service ondersteunt Apache Mesos en Docker in combinatie met de schaalbaarheid van Azure. Zo kan je als ontwikkelaar zogenaamde Dockerized applications inplannen doorheen verschillende virtuele hosts.

Voor Internet of Things maakt Microsoft de Azure IoT Suite beschikbaar. Die bundelt bestaande processen, toestellen en systemen om eenvoudig schaalbare IoT-projecten te bouwen. Daarbij lanceert Microsoft het Azure Certified for IoT-program, een ecosysteem van partners wiens aanbod grondig getest is. Dat moet volgens Microsoft zorgen dat je met hun apparatuur sneller kan uitrollen. Onder meer BeagleBone, Freescale (Intel), Raspberry Pi, Resin.io, Seeed Technology en Texax Instruments maken deel uit van het ecosysteem.

Ook het Azure Data Lake wordt uitgebreid en omvat nu Azure Data Lake Analytics, Azure DEata Lake Store, de nieuwe programmeertaal U-SQL en Azure HDInsight voor Linux. Azure zelf breidt overigens uit naar India met drie datacenters in Pune, Chennai en Mumbai.

Lees meer over:

Onze partners