"Microsoft gaat upgrade naar Windows 10 verder automatiseren"

30/10/15 om 09:42 - Bijgewerkt om 09:41

Microsoft is kennelijk niet tevreden met de 110 miljoen overstappers naar Windows 10. Vanaf begin volgend jaar wordt het upgradeproces op veel pc's automatisch gestart.

"Microsoft gaat upgrade naar Windows 10 verder automatiseren"

© Windows 10

Dat blijkt uit uitlatingen van Terry Myerson, de executive vice-president van Microsofts Windows- en Apparaten-divisie. Zijn blog wekt de indruk dat het migratieproces tot stilstand is gekomen: net als een paar weken terug heeft Myerson het over 110 miljoen overstappers.

Om daar verandering in te brengen gaat Microsoft ook de Windows-gebruikers adresseren die niet hebben aangegeven interesse te hebben in Windows 10. Om te beginnen verschijnt Windows 10 vanaf nu in de lijst van optionele updates; dat moet mensen verleiden de upgrade in gang te zetten tijdens de maandelijkse patchronde.

Vanaf begin volgend jaar maakt Microsoft van de upgrade een 'Aanbevolen update'. Op zeer veel pc's is Windows Update zo ingesteld dat deze aanbevolen updates automatisch aangebracht worden. De Windows 10 upgrade maakt wel een uitzondering op dat automatisme, verzekert Myerson: voordat Windows 10 daadwerkelijk de oudere versie vervangt, wordt de pc-eigenaar nog wel om die actie te bevestigen dan wel af te breken.

Bron: Automatiseringgids

Lees meer over:

Onze partners