Microsoft is voorstander van Privacy Shield

Satya Nadella, ceo van Microsoft, stelt het nieuwe cloudproduct voor aan het publiek. © Screenshot: Pieterjan Van Leemputten
Pieterjan Van Leemputten

Microsoft heeft zich als eerste groot bedrijf uitgesproken voor de afspraken onder Privacy Shield. Het bedrijf zegt mee te willen werken aan de opgestelde regels.

De steun van Microsoft is een opsteker voor de VS, zeker nu enkele privacyorganisaties kritiek op het verdrag hebben gegeven. Ook moet de EU in de komende dagen bepalen of ze de nieuwe maatregelen zullen aanvaarden of niet.

Privacy Shield is een reeks afspraken over de uitwisseling van persoonlijke gegevens tussen Europa en de VS. Tot oktober gebeurde dat onder het Safe Harbor verdrag omdat de VS werd aanzien als een veilige haven met gelijkaardige regels als Europa.

Maar in de nasleep van de onthullingen door Edward Snowden annuleerde een rechter de geldigheid van dat verdrag. Daarom ligt er vandaag een nieuwe reeks afspraken op tafel die Amerikanen en Europeanen moeten naleven vooraleer er persoonlijke data mag worden uitgewisseld.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content