Microsoft koopt Yammer voor 1,2 miljard dollar

Kristof Van der Stadt

26/06/2012 - 10:37

Volgens de eeuwige geruchtenmolen was de deal al een tijdje beklonken, maar nu heeft Microsoft ook officeel meegedeeld dat het Yammer overneemt. Microsoft betaalt daar 1,2 miljard dollar cash voor. Yammer, opgericht in 2008, is een sociaal netwerk voor bedrijven - een modern 'intranet' zeg maar - waarmee werknemers informatie kunnen uitwisselen en kunnen samenwerken binnen hun bedrijf. Yammer wordt ook weleens als ‘de Facebook voor bedrijven’ omschreven. De firma heeft vandaag al ruim 200.000 bedrijfsklanten: goed voor in totaal meer dan 5 miljoen gebruikers.

Microsoft gaat Yammer in de Microsoft Office afdeling stoppen, die geleid wordt door Kurt DelBene. Steve Ballmer, ceo van Microsoft omschrijft in het persbericht Yammer als “de best-in-class enterprise social networking service” die het bestaande cloud-dienstenaanbod van Microsoft moet versterken. Voor Microsoft lijkt de technologie een ideale 'social' uitbreiding te zijn voor de 'collaboration tools' (vb. Sharepoint) die het al aanbiedt. Sinds 2010 biedt Yammer overigens al Sharepoint-integratie. Een samenwerking die onlangs nog maar werd uitgebreid.

Microsoft geeft in het bericht te kennen dat Yammer verder als een standalone-dienst ontwikkeld zal worden, maar dat het Yammer wel versneld wil gaan linken aan andere diensten en software als SharePoint, Office 365, Microsoft Dynamics en Skype.

Data News in je nieuwsoverzicht op Facebook

Meer over: , ,

 

Reacties

hmtk | 26 juni 2012

Wat een gezaag zeg... Andere bedrijven doen ook overnames waarna de ondersteuning voor andere platformen dikwijls er dikwijls op achteruit gaat. Wat dit met antitrust of koppelverkoop te maken heeft zie ik echt niet. Evenmin als er een probleem was met Media Player of Internet Explorer maar waar de EU toch achterlijk heeft gedaan.

Ongepast?

andre.devleeschouwer@gmail.com | 26 juni 2012

We zullen met zijn allen goed toekijken. De antitrustwetgeving is voor dominante spelers heel kritisch: alle producten moeten volwaardig afzonderlijk aangeboden worden, en koppelverkoop kan van een monopolist niet aanvaard worden. Het wordt dus op eieren lopen voor Microsoft. En vroeg of laat zal een ei het wel eens begeven.

Ongepast?

efficient | 26 juni 2012

Nog maar eens een dienst die op termijn de gebruiker zal dwingen M$ applicaties te gebruiken omdat het allèèn nog daarmee zal functioneren. Navision was ooit platform-onafhankelijk. Na de overname was het snel alléén nog ondersteund op de M$ omgeving.

Ongepast?

 

Reageer

Nieuwsbrief

Schrijf u in op Data News dagelijkse nieuwsbrief

Schrijf u in op Data News Start-ups maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf u in op Data News Jobs wekelijkse nieuwsbrief

E-mail:
 

Whitepapers

 
 

Wij raden ook aan