Mobiel internet van Proximus blijkt het snelst

© iStock

Het mobiele netwerk van Proximus is tegenwoordig significant sneller dan dat van Telenet en Orange. Dat blijkt uit metingen van Opensignal op meer dan 65.000 Belgische mobiele apparaten.

De analisten van Opensignal onderzoeken regelmatig de prestaties van de netwerken bij telecomproviders wereldwijd. Vorige zomer bleek het 4G-netwerk van BASE/Telenet nog de hoogste downloadsnelheden te halen. Een half jaar later heeft het 4G-netwerk van Proximus die achterstand ingehaald. Op vlak van 3G-downloadsnelheden blijkt Proximus het zelfs nog een stuk beter te doen dan Telenet. Alles samengeteld haalt Proximus daarmee de eerste plaats op vlak van downloadsnelheden. Orange blijkt het traagst.

Mobiel internet van Proximus blijkt het snelst
© Opensignal Inc.

Het 4G-netwerk van Proximus bleek in 90 procent van de tijd beschikbaar, 4 procentpunt meer dan een half jaar geleden. Op dat vlak is er geen duidelijk verschil met Orange en Telenet, die ook dicht tegen de 90 procent zitten. Op vlak van uploadsnelheid, latency en kwaliteit van videostreaming komt het mobiele netwerk van Proximus wel als duidelijke winnaar uit de bus.

Het rapport van Opensignal werd opgesteld op basis van 178 miljoen metingen op 65.808 Belgische apparaten in de periode van 1 november 2018 tot en met 29 januari 2019.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content