Mobistar presteert beter dan verwacht

De omzet en bedrijfskasstroom van Mobistar zijn voor het derde kwartaal hoger dan verwacht, terwijl de nettowinst voldoet aan de verwachting.

De omzet en bedrijfskasstroom van Mobistar zijn voor het derde kwartaal hoger dan verwacht, terwijl de nettowinst voldoet aan de verwachting.

De lagere tarieven voor de mobiele terminatietarieven en roaming kostten Mobistar afgelopen trimester 26,5 miljoen euro aan omzet. Dat brengt de negatieve impact van de regulerende maatregelen dit jaar op 81,5 miljoen euro.

Ondanks de impact van de overheidsmaatregelen legt Mobistar beter dan verwachte resultaten voor. De omzet uit telefonie stijgt van 364,8 tot 369 miljoen euro, terwijl de analisten gemiddeld uitgingen van 357,7 miljoen euro. De bedrijfkasstroom (ebitda) dikt aan van 148,6 tot 150,4 miljoen euro, goed voor een marge van 40,8 procent. De nettowinst zakt van 71,4 tot 70,5 miljoen euro, wat in lijn is met de verwachte 70,2 miljoen euro.

Mobistar trok het afgelopen kwartaal 10.800 nieuwe klanten aan, tegen 27.000 en 37.000 in respectievelijk het eerste en tweede kwartaal. Alles samen telde Mobistar eind september 3,75 miljoen klanten.

De ARPU of gemiddelde opbrengst per gebruiker blijft onder druk staan door de dalende terminatie- en roamingtarieven en zakte van 33,13 euro eind juni tot 32,83 euro eind september. Vorig jaar bedroeg de ARPU na drie kwartalen nog 35,61 euro. Mobistar stelt dat de afname van de ARPU wordt vertraagd door de groei van het aantal klanten en het verhoogd gebruik voor zowel spraak als data.

Mobistar bevestigt zijn prognoses: een omzetdaling met maximum 2 procent, een daling van de nettowinst met 2 tot 4 procent en een ebitda-marge van ten minste 40 procent.

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content