Mobistar presteert goed maar is pessimistisch

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Mobistar heeft vrij degelijke jaarresultaten bekendgemaakt. Toch ziet de firma de toekomst met een frons tegemoet.

Mobistar heeft vrij degelijke jaarresultaten bekendgemaakt. Toch ziet de firma de toekomst met een frons tegemoet.

De geconsolideerde omzet van Mobistar steeg in 2008 met 1,5 procent tot 1,53 miljard euro tegenover 1,51 miljard euro een jaar eerder en presteerde hiermee beter dan initieel vooropgesteld, aldus het bedrijf. Dat ondanks de daling van de roaming- en mobiele terminatietarieven.

Het totale klantenbestand van Mobistar steeg met 7,1 procent (of met 253.872) klanten tot ruim 3,7 miljoen klanten in 2008.

Het bedrijf noteerde een geconsolideerde nettowinst van 280,1 miljoen euro, een daling van 3,4 procent ten opzichte van de 289,9 miljoen euro van 2007. Mobistar wijt de daling in hoofdzaak aan de hogere afschrijvingen en de toegenomen intrestlasten door de optimalisatie van zijn balans. De daling lag binnen de verwachtingen.

Mobistar is wel niet al te enthousiast over 2009. “De aanhoudende regulatoire druk op de tarieven, de verscherpte concurrentie en het financieel economisch ongunstig klimaat” zouden wegen op de nettowinst. Het bedrijf gaat uit van een daling van 7 à 14 procent tot 240 tot 260 miljoen euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content