Neil Young lanceert HD-muziekdienst Pono in maart

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

In maart ziet Pono het levenslicht, Neil Youngs eigen hoogtechnologische muziekdienst die gepaard gaat met een iPod-variant. Het doel: digitale bestanden even goed doen klinken als analoge muziek.

Op de South by Southwest-muziekconferentie, die in maart doorgaat in Texas, zal Neil Young zijn eerder aangekondigde eigen muziekdienst Pono lanceren. Dat heeft de Canadese rocker zelf bekendgemaakt.

Het opzet van Pono is digitale muziek doen klinken zoals ze in de studio opgenomen werd, iets wat mp3’tjes volgens Young niet kunnen.

Volgens eerdere berichten zal Pono zowel een conversietool bevatten (die digitale bestanden een geluidskwaliteit van 192 kHz/24-bit meegeeft), als een online muziekwinkel (met daarin het aanbod van de drie grootste platenfirma’s Universal, Sony en Warner) en een muziekspeler.

Die iPod-variant werd geproduceerd door het Britse Meridian Audio, gespecialiseerd in home-entertainmentsystemen en speakers.

Naast de hoogtechnologische muziekservice, kondigde Young ook een nieuwe plaat aan. Verrassend genoeg wordt ‘A Letter From Home’ zijn meest “low-tech” album.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content