Netflix nu ook beschikbaar via Proximus TV

16/12/14 om 17:19 - Bijgewerkt om 17:19

Bron: Datanews

Proximus biedt vanaf nu Netflix aan via zijn Proximus TV-decoders, al gebeurt de uitrol geleidelijk. Binnen 'enkele maanden' moet de app voor alle klanten beschikbaar zijn.

Netflix nu ook beschikbaar via Proximus TV

© GF

Dat er een deal was tussen Proximus en Netflix raakte een tijdje geleden al bekend. Maar nu pas is Proximus gestart met de uitrol van de Netflix-app naar zijn decoders.

Dit zal geleidelijk aan (en automatisch) gebeuren, en zal 'enkele maanden duren', meldt de operator. 'Na verloop van tijd' - volgens de site NetflixinBelgië.be nog dit kalenderjaar - moeten alle Proximusklanten van de streamingdienst voor films en series gebruik kunnen maken.

Proximusklanten kunnen de Netflix-catalogus terugvinden in het menu van Proximus TV, via de 'on demand'-knop op hun afstandsbediening.

De Netflix-app voor smartphones en tablets kan ook dienen als een soort afstandsbediening à la Chromecast om films op Proximus TV af te spelen, schrijft ZDNet.

Wie nog geen Netflix-abonnement heeft, kan er rechtstreeks eentje aanschaffen via Proximus TV. Zo'n abonnement is te koop vanaf 7,99 euro per maand. Om in HD-kwaliteit en op meerdere schermen te kunnen kijken, moet je een beetje extra betalen.

Lees meer over:

Onze partners