Nieuw Belgisch LoRa-netwerk wil prijsbreker zijn

13/01/16 om 10:05 - Bijgewerkt om 10:04

Bron: Datanews

Ons land heeft er een nieuw netwerk voor Internet of Things bij. Het Antwerpse Wireless Things, een onderdeel van Wireless Belgium, wil vooral op de prijs spelen.

Nieuw Belgisch LoRa-netwerk wil prijsbreker zijn

- © Istockphoto

Het bedrijf biedt net zoals Proximus een LoRaWAN-netwerk (ook bekend als LoRa) aan. Vandaag is dat netwerk actief in Antwerpen, Brussel, Mechelen, Gent, Hasselt, Leuven, Sint-Niklaas en Sint-Truiden. Naar eigen zeggen heeft het bedrijf momenteel een betere dekking dan Proximus, tenminste in Vlaanderen. Want Wireless Things wil op korte termijn nog uitbreiden in het Zuiden van het land.

Wireless Things is deel van Wireless Belgium, een vrij kleine isp die bestaat sinds 2003 en onder meer gratis internet aanbiedt in sommige steden. Het bedrijf wil naar eigen zeggen de rol van prijsbreker opnemen ten opzichte van Proximus, dat dit najaar zijn netwerk lanceerde.

Naast Proximus is ook The Things Network momenteel bezig met een netwerk op basis van LoRa, een initiatief dat in België wordt getrokken door het Antwerpse Intellinet. Ook Engie heeft een eigen netwerk, hetzij op basis van Sigfox.

Onze partners