'Nieuwe iPhone vrijwel identiek aan iPhone 6'

09/05/16 om 13:57 - Bijgewerkt om 13:56

Uit een nieuw opgedoken schets van de iPhone 7 blijkt dat Apple weinig gaat veranderen aan de vormgeving van de iPhone. Het Franse NWE heeft beelden van OnLeaks in handen gekregen waarop een technische tekening van de iPhone 7 te zien is. Het enige verschil met de huidige iPhone 6s en 6s Plus is de grotere uitsparing voor de camera.

'Nieuwe iPhone vrijwel identiek aan iPhone 6'

De iPhone 6S bij de presentatie. © REUTERS

Dat de camera iets meer ruimte krijgt, werd al verondersteld. In de huidige iPhone steekt de camera ietwat uit en dat zorgt ervoor dat de iPhone nooit helemaal plat op een vlakke ondergrond kan liggen. Door de camerasensor iets meer ruimte te geven, zou dat probleem verholpen kunnen worden. Ook biedt het de mogelijkheid om een betere en grotere camerasensor in te bouwen.

Uit de nieuwe beelden wordt niet duidelijk wat Apple van plan is met de koptelefoonaansluiting. Maandenlang werd er door insiders gesuggereerd dat Apple afstand zou nemen van de koptelefoonaansluiting, maar onlangs doken andere geluiden op. Het zou toch nog te vroeg zijn voor het laten vallen van de oude analoge aansluiting. Het overhevelen van de koptelefoonfunctie naar de Lightning-poort van de iPhone zou nu pas in 2017 gaan plaatsvinden.

Apple gaat naar verwachting pas in september wat vertellen over de nieuwe iPhone. (ANP/WK)

Lees meer over:

Onze partners