Nieuwe ruimtereis voor Redu

Redu blijft ook in de komende jaren een belangrijk kenniscentrum in ons land voor ruimtesystemen. In de volgende twee jaar moet de tewerkstelling doorgroeien van 60 naar een honderdtal medewerkers.

Redu blijft ook in de komende jaren een belangrijk kenniscentrum in ons land voor ruimtesystemen. In de volgende twee jaar moet de tewerkstelling doorgroeien van 60 naar een honderdtal medewerkers. Meer dan ooit staat dit ten dienste van Europa: Het opzetten van het Galileo-satellietnavigatiesysteem (testen in de ruimte, beveiliging van versleutelde signalen);Het gebruik van de Sentinel-satellieten van het Copernicus-systeem voor toezicht op het milieu, met het European Data Relay System (EDRS). – gegevens over het ‘ruimteweer’, in samenwerking met de Koninklijke Sterrenwacht van België, om de veiligheid te garanderen van systemen in een baan om de aarde en infrastructuur aan de grond.Een samenwerking met het European Defence Agency (EDA) rond cybersecurity.Het leveren van telecomdiensten en overheidsapplicaties voor veiligheid en beveiliging (zoals monitoring, vanuit de ruimte, van het verkeer op zee en in de lucht).

Vanaf 2015 is het de bedoeling om ook de ESA Academy en het Europese ‘centre of excellence’ Cubesat met nanosatellieten van 1 à 5 kilogram in Redu te vestigen. De financiering voor de uitbreiding van het ESA-centre in Redu heeft al de steun van België gekregen, dat tot 2 miljoen euro zal bijdragen tussen 2014 en 2016.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content