Nieuwe Xbox krijgt Siri-achtige spraakherkenning

08/02/13 om 01:10 - Bijgewerkt om 01:10

Bron: Datanews

De volgende Xbox zal te bedienen zijn door er simpelweg tegen te praten. Het spelconsole van Microsoft wil wat dat betreft de concurrentie aangaan met Siri, de pratende persoonlijke assistente op de iPhone.

Nieuwe Xbox krijgt Siri-achtige spraakherkenning

© Reuters

'Durango', de codenaam voor de nieuwe Xbox, zal behoorlijk overweg kunnen met natuurlijk taalgebruik, schrijft de gezaghebbende Amerikaanse technologiewebsite The Verge op gezag van anonieme Microsoft-bronnen.

Wie de nieuwe Xbox wil opzetten, zal bij het binnenlopen van de kamer 'Xbox on' kunnen zeggen. Het apparaat zal op simpel mondeling verzoek laten zien welke games de vrienden van de eigenaar aan het spelen zijn, een film afspelen of, zoals Siri, vragen kunnen beantwoorden en dingen opzoeken op het internet.

Skype

Verwacht wordt dat ook de Kinect, het apparaat waarmee de spelcomputer zonder controller te besturen is, nieuwe functies zal krijgen. Zo zou Xbox via de camera van de Kinect kunnen waarnemen hoeveel mensen er in de kamer zijn en op eigen houtje multiplayer-games voorstellen. Wellicht krijgt de nieuwe Xbox ook het populaire videchatprogramma Skype mee.

Het nieuwe model van de Xbox wordt later dit jaar gelanceerd.

Onze partners