Office niet gratis op iPad Pro

24/09/15 om 09:41 - Bijgewerkt om 09:46

Met zijn forsere scherm lijkt de iPad Pro een prima apparaat voor zakelijk georiënteerde toepassingen. Wie daarbij Microsofts veelgebruikte tekstverwerker, spreadsheet en presentatiesoftware wil gebruiken, loopt wel tegen extra kosten op wanneer voor de grotere iPad wordt gekozen.

Office niet gratis op iPad Pro

© BELGA

Dat heeft te maken met de grens die Microsoft stelt aan gratis gebruik van de Office-apps op mobiele apparaten. Om daarvoor in aanmerking te komen, mag het scherm van het mobiele apparaat maximaal 10,1 inch zijn. En de iPad Pro gaat daar met zijn 12,9 inch bovenuit.

Dat betekent dat je met de Office 2016-apps op de iPad Pro Office-bestanden wel kunt bekijken, maar niet kunt bewerken. Bewerken vraagt op de iPad Pro een betaalde versie van de Office-app.

Opmerkelijk genoeg staat deze beperking niet in de licentievoorwaarden die Microsoft voor iOS distribueert. Maar bij de licentie voor Android-apps en de apps in Microsofts Windows Store staat wel dat de bewerkingsfuncties alleen gratis zijn bij schermen tot 10,1 inch. Microsoft heeft inmiddels bevestigd dat gebruikers van de iPad Pro zullen moeten betalen, als ze Word-, Excel- en PowerPoint-documenten willen bewerken op hun apparaat.

Bron: Automatiseringgids

Lees meer over:

Onze partners