Ontwikkelaars kunnen Microsoft's Hololens nu al kopen

02/12/15 om 12:06 - Bijgewerkt om 12:06

Bron: Datanews

Microsoft begint met de verkoop van Hololens voor ontwikkelaars. Intussen verschuift de ontwikkeling van het toestel van Israël naar de VS.

Ontwikkelaars kunnen Microsoft's Hololens nu al kopen

De meeste hardware van Hololens zit vooraan op het toestel. Een handvol camera's moeten de hologrammen afstemmen op je beweging en objecten in de echte wereld. © Microsoft

Hololens is voor alle duidelijkheid nog niet klaar voor het grote publiek. Wel kan je als ontwikkelaar in de VS of Canada een vroeg exemplaar kopen in het eerste kwartaal van 2016. Daarvoor betaal je drieduizend dollar.

De holografische bril, die werkt zonder ondersteuning van een pc of smartphone wordt al een tijdje ontwikkeld door Microsoft. Dat er een toestel voor ontwikkelaars is, geeft aan dat de lancering niet al te veraf is.

Intussen verschuift Microsoft ook de ontwikkeling van de headset naar de VS. Daardoor ontslaat het bedrijf zestig mensen (waarvan dertig freelance) in Israël. Zij komen volgens Techcrunch hoofdzakelijk verder uit de overname van 3DV Systems uit 2009.

Destijds gingen de meesten er van uit dat Microsoft zo Kinect verder wou ondersteunen, maar dat blijkt vandaag vooral Hololens te zijn. In welke mate de verhuis naar de VS impact zal hebben op de verdere ontwikkeling van het toestel is nog niet duidelijk.

Onze redactie kon Hololens eerder dit jaar testen. Een verslag daarvan kan je hier nalezen.

Onze partners