Oorlog tussen Google en Microsoft over YouTube-app

16/05/13 om 11:29 - Bijgewerkt om 11:29

Bron: Datanews

Omdat Google weigerde een YouTube-app te maken voor Windows-smartphones, ontwikkelde Microsoft er zelf één. In een dreigbrief eist Google nu om deze offline te halen, omdat hij indruist tegen de voorwaarden van YouTube.

Oorlog tussen Google en Microsoft over YouTube-app

Google bestempelt de YouTube-app van Microsoft als 'illegaal', omdat de toepassing advertenties blokkeert en de mogelijkheid biedt om video's te downloaden - wat tegen de regels van YouTube indruist. Verder zou Microsoft het YouTube-logo gebruikt hebben zonder Google's toestemming.

In een dreigbrief maant Google Microsoft nu aan de app voor 22 mei te verwijderen. Microsoft geeft in een reactie op deze brief aan de YouTube-voorwaarden wel te willen respecteren, maar hier de kans niet toe te krijgen. Volgens de softwarereus geeft Google hen namelijk geen toegang tot de api's die nodig zijn om een correcte YouTube-app te ontwikkelen.

Dit YouTube-conflict kadert in een reeks strubbelingen tussen beide bedrijven. Ze verwijten elkaar patentinbreuken, bestoken mekaar met antitrustklachten en saboteren elkaar door producten niet te ondersteunen. Microsoft haalt de jongste tijd zelfs vaak expliciet uit naar Google in reclamecampagnes.

Onze partners