Oorspronkelijke iPhone binnenkort officieel verouderd

02/05/13 om 11:11 - Bijgewerkt om 11:11

Bron: Datanews

Vanaf 11 juni 2013 kun je met je kapotte iPhone 2G niet meer bij Apple terecht. Dat blijkt uit interne documenten van de elektronicaproducent.

Oorspronkelijke iPhone binnenkort officieel verouderd

© Belga

De originele iPhone 2G krijgt - zes jaar na de lancering - officieel de status 'vintage'. Daardoor zullen eigenaars hun toestellen niet meer kunnen laten herstellen en zullen ze ook geen vervangonderdelen meer kunnen verkrijgen. Ook je toestel voor herstelling naar AppleCare sturen, behoort vanaf dan niet meer tot de mogelijkheden. Alleen wie zijn toestel in de staat Californië kocht, kan nog bij Apple terecht voor technische ondersteuning.

De overgang is een vrij gangbare procedure bij Apple. In de regel worden producten die tussen vijf en zeven jaar oud zijn automatisch onder de noemer 'vintage' geklasseerd. Een echte verrassing is het nieuws ook niet voor de gebruikers. De Amerikaanse telecomprovider AT&T activeert al anderhalf jaar geen 2G's meer en Apple zelf biedt sinds 2010 geen nieuwe updates meer aan voor het toestel.

Voor diegenen die toch nog over een goed functionerende iPhone 2G beschikken, zit er dus niets anders op dan stilaan uit te kijken naar een nieuw toestel. (JDW)

Lees meer over:

Onze partners