OPINIE: Waar zit onze box-to-box speler?

Voor de 26-jarige Tjech Jan Polak legt de prinselijke champagneploeg Anderlecht, althans officieel, 3,5 miljoen euro op de massagetafel. Het is krek hetzelfde recordbedrag dat vorig jaar uit de kast werd gehaald voor Mbarak Boussoufa. Maar deze keer hebben de Brusselaars een box-to-box speler in huis. Een box-to-box…?

Een centrale polyvalente middenveldspeler die zowel verdedigend sterk als aanvallend snel mee is, die dribbelt, tackelt, een goede pass heeft en zelfs scoort. Een goede middenvelder dus, iemand die z’n werk doet zoals het hoort. Denk ik dan.

‘Jetz auch mit box-to-box Funktionalität’ kopt een Duitse bespreking van de nieuwe Sonicwall back-up oplossing. Polak komt van bij Nürnberg… Box-to-box is eigenlijk een term die steeds meer in de it-sector over de tong rolt, waar ‘boxmovers’ trouwens al langer bekend staan. Een box-to-box oplossing is een verbinding tussen twee afzonderlijk gelocaliseerde servers, die onder andere voor realtime back-up doeleinden gehanteerd kan worden. F5 pakte er onlangs mee uit voor de acceleratie van webdiensten. Polyvalent als het ware.

En een pak minder duur dan een speler: 30.000 euro voor een standaardoplossing. Is dat het gemiddeld maandloon van een box-to-box speler? Wegens de schaarste worden maandlonen in de it-sector zelf trouwens ook duurder, jammert een bedrijfsleider: “Dat we straks met een team zitten van dure verwende vogels, net zoals in het Belgisch voetbal. Geen aantrekkelijk spel, geen resultaten, geen WK.”

Nu de peperdure Jan Polak zelf gaf aan dat hij niet begrijpt wat dat ‘box-to-box’ gedoe precies betekent: “Ze zeggen dat ik veel moet lopen. Maar ik ben fysiek in orde… ” Voetbal kan toch simpel zijn. Als we dat nu eens zouden kunnen overbrengen naar onze ict-sector.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content