Oplaadstations Tesla blijven niet gratis

© Reuters
Wim Kopinga Freelance journalist

De ‘Supercharger’-oplaadstations van Tesla blijven niet altijd gratis, zegt topman Elon Musk. Al kan het wel als een pakket aangeschaft worden bij de aankoop van een Tesla.

Mensen die nu al een Tesla gekocht hebben kunnen de rest van hun leven gratis ‘tanken’ bij de Supercharger-oplaadstations van het elektrische autobedrijf. Maar bij de Tesla Model 3, die zich meer op de massa zal richten door zijn lagere prijs, zal dit niet het geval zijn – schrijft Engadget.

Tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering liet Tesla-CEO Elon Musk dat optekenen. Hij ziet dat niet als haalbaar en het lijkt hem ook geen probleem voor nieuwe klanten.

‘Vooralsnog wilden we het helder en makkelijk houden. Daarom hebben we het voor de mensen die een auto kochten gratis gehouden. Maar dat heeft duidelijk een kostprijs. Ik wil het geen groot nieuws maken, maar het is logisch dat we dat ontkoppelen bij de Model 3. Het zal nog steeds goedkoop zijn – en veel goedkoper dan benzine – om ver te rijden met de Model 3, maar het zal niet langer gratis zijn.’

‘Ik wil benadrukken’, gaat Musk verder, ‘wat Tesla’s motivatie is om elektrische vervoer zo betaalbaar mogelijk te maken. Met het Supercharger-netwerk kan je makkelijk lange afstand afleggen, maar een groot deel van de mensen maakt hier niet gebruik van. ‘Het beste is om je auto op te laden waar je ook je telefoon oplaad. Wil je je telefoon echt meenemen naar een tankstation?’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content