Oracle eist hogere boete voor SAP

Oracle eist dat de megaboete voor SAP wordt verhoogd wanneer de Duitse softwareleverancier een nieuwe rechtszaak krijgt.

Oracle eist dat de megaboete voor SAP wordt verhoogd wanneer de Duitse softwareleverancier een nieuwe rechtszaak krijgt.

SAP staat voor de rechtbank omdat dochteronderneming TomorrowNow onrechtmatig miljoenen bestanden van concurrent Oracle heeft gedownload. SAP was bereid 30 miljoen euro schadevergoeding te betalen, maar Oracle eiste een schadevergoeding van ruim 1,23 miljard euro. De jury van de rechtbank in de Californische stad Oakland gaf Oracle gelijk en deelde een boete uit van 1,3 miljard dollar, zo’n 970 miljoen euro.

SAP denkt dat de boete het bedrijf zou schaden voor verdere groei. Daarom vraagt het de rechtbank de boete te verlagen of om een nieuwe rechtszaak, zo valt te lezen op een speciale website die door SAP in het leven is geroepen. Oracle eist op zijn beurt een hogere boete voor SAP indien de rechtszaak wordt overgedaan.

Nieuwe ontwikkelingen rond de rechtszaak worden pas op 13 juli 2011 verwacht als de betrokken partijen weer voor de rechtbank moeten verschijnen.

In samenwerking met Computable

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content