Ordina bouwt IoT serviceplatform voor Proximus

12/11/15 om 10:56 - Bijgewerkt om 10:55

Bron: Datanews

Proximus stelde enkele weken geleden zijn LoRa-netwerk voor Internet of Things voor. Het serviceplatform dat daar aan gekoppeld is wordt mee ontwikkeld door Ordina.

Ordina bouwt IoT serviceplatform voor Proximus

Dominique Leroy en Bart Van Den Meersche lanceren het LoRa-netwerk van Proximus. © Pieterjan Van Leemputten

Ordina bouwt mee het serviceplatform om de sensoren verbonden met het LoRa-netwerk te beheren. Dit gebeurt via een app of een webportaal.

De samenwerking is geen verrassing omdat Ordina in het verleden ook al ontwikkeling deed voor Proximus. "Ons breed gamma aan expertise (Mobile, Web, Cloud, Big Data, Java, Integratie en User Experience) maken we relevant in de context van het LoRa-project", zegt Jo Maes, ceo van Ordina Belgium. "Proximus-klanten kunnen snel en kostenefficiënt nieuwe business modellen definiëren en op een slimme manier integreren met hun business applicaties."

Proximus stelde recent zijn IoT-netwerk op basis van de LoRa standaard voor. Ook Engie werkt vandaag aan een gelijkaardig netwerk, hetzij op technologie van SigFox. Over het verschil en de mogelijkheden van beiden lees je meer in Data News van 20 november.

Onze partners