Overweegt Apple een ‘iPad Mini’?

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Geruchten doen de ronde dat Apple zou werken aan een …

Geruchten doen de ronde dat Apple zou werken aan een goedkopere iPad, een iPad Mini zeg maar, om de scherp geprijsde Kindle Fire van Amazon te kunnen bestrijden. Dat meldt Cnet op basis van een Aziatische bron.

De komst van de Amazon Kindle Fire tablet, die 199 dollar zal kosten, heeft al veel analisten doen besluiten dat een dergelijke prijs wel eens de tabletmarkt zou kunnen veranderen. Uit die conclusies lijken nu ook de eerste geruchten te ontspruiten over een mogelijke reactie van Apple op de Kindle Fire.

Een eventuele iPad Mini zou vooral meer ‘mini’ zijn op vlak van prijs, want de idee van een 7 inch tablet werd door wijlen Steve Jobs vorig jaar nog afgedaan als een slecht idee. Hij stelde dat uit gebruikerstests bleek dat 10 inch echt de minimum schermomvang is om een fatsoenlijke gebruikerservaring te kunnen bieden. Toch stelt Cnet dat Apple misschien nu wel de markt zal moeten volgen, omdat heel veel spelers momenteel 7 en 8,9 inch-toestellen lanceren. Nu ja, eerst afwachten wat het succes wordt van dergelijke types van tablets…

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content