Paniek om verdachte Windows 7-update blijkt onnodig

01/10/15 om 09:22 - Bijgewerkt om 09:21

Nogal wat mensen maakten zich zorgen over een update van Windows 7 die bij nadere inspectie nogal verdacht leek. Maar de vrees dat hackers de Windows Update-servers hebben gemanipuleerd, blijkt ongegrond.

Paniek om verdachte Windows 7-update blijkt onnodig

© AG

De als belangrijk gekenschetste update heeft geen gewone naam. In de lijst met updates wordt de betreffende patch aangeduid met een lange reeks tekens die begint met 'gYxseNjwafVPf'. De inhoud ervan is al even onbegrijpelijk.:

gYxseNjwafVPfgsoHnzLblmmAxZUiOnGcchqEAEwjyxwjUIfpXfJQcdLapTmFaq HGCFsdvpLarmPJLOZYMEILGNIPwNOgEazuBVJcyVjBRL Download size: 4.3 MB You may need to restart your computer for this update to take effect. Update type: Important qQMphgyOoFUxFLfNprOUQpHS More information: https://hckSLpGtvi.PguhWDz.fuVOl.gov https://jNt.JFnFA.Jigf.xnzMQAFnZ.edu Help and Support: https://IIKaR.ktBDARxd.plepVV.PGetGeG.lfIYQIHCN.mil

Dat versterkte het gevoel dat deze update niet koosjer was, en door kwaadwillenden binnengesmokkeld was in Microsofts Update-proces. Dat werd nog versterkt door het feit dat deze update niet wenste te installeren, maar wel twee links bevatte naar plekken op het internet waar meer informatie en ondersteuning te krijgen zouden zijn.

Nadat daar discussie over ontstond in verschillende gremia, waaronder het Windows-forum, suste Microsoft de opkomende paniek met de mededeling dat de update wel degelijk van Microsoft afkomstig was. De update had echter niet gepubliceerd moeten worden: het was een test.

Bron: Automatiseringgids

Lees meer over:

Onze partners