Peter Bal (Wabco) is CIO of the Year 2015

19/11/15 om 21:00 - Bijgewerkt op 20/11/15 om 09:03

Bron: Datanews

Peter Bal wordt door Data News bekroond tot CIO of the Year. De CIO van Wabco leidt een IT-afdeling van 200 mensen en staat in voor digitalisering bij het bedrijf dat remsystemen maakt.

Peter Bal (Wabco) is CIO of the Year 2015

Peter Bal van Wabco is CIO of the Year 2015 © Thomas De Boever.

Bij Wabco is hij als CIO onder meer verantwoordelijk voor de verbetering van de processen en digitalisering binnen het bedrijf. Hij heeft een IT-afdeling van 200 mensen onder hem, met nog eens 110 via het shared services center in India. Daarnaast is hij lid van CIO Forum, MIT Club en Euro CIO.

Bal werkt sinds 2007 voor het Wabco. Hij begon zijn carrière bij Imec, schakelde later over naar Alcatel en werkte tussen 1997 en 2005 voor Proximus waar hij onder meer directeur application services was. Van 2005 tot 2007 was hij head Information Solutions bij Swift.

Project of the Year

Peter Bal volgt Veerle Lozie van Melexis op. De lezers brachten hem samen met laureaten Brigitta Brys (Worldline Benelux) en Erik Cuypers (tot voor kort bij JBC, nu bij Maxeda) in de top drie.

De topman kreeg de award uitgereikt door hoofdredacteur Kristof Van der Stadt op het CIO of the Year event van Data News. In totaal verzamelden donderdagavond meer dan 400 ICT-managers om de prijsuitreiking bij te wonen.

Ook Bingel & Diddit (Uitgeverij Van In) en Project Flexibility (EDF Luminus) vielen in de prijzen als ICT Project of the Year. Cynthia Reekmans nam de presentatie van het event op zich.

Een uitgebreid interview met Peter Bal kan je lezen in Data News van 20 november.

Onze partners