Peter Lenaerts ruilt Bpost voor Carrefour

Peter Lenaerts © .
Pieterjan Van Leemputten

Carrefour heeft een nieuwe CIO. Peter Lenaerts gaf de voorbije twee jaren vorm aan de IT-afdeling van bpost en gaat nu bij de warenhuisketen aan de slag.

Peter Lenaerts begon zijn carrière bij Dexia, later Belfius, waar hij in 2012 vertrok als head of Operations Financial Markets. Hij werkte even voor ING waarna hij overstapte naar Ernst & Young als executive director Financial Services IT & Operations. De afgelopen twee jaar was Peter Lenaerts actief als Director ICT bij bpost waarbij instond voor de end-to-end ICT delivery en het aansturen van een aanzienlijk transformatie programma.

Bij Carrefour, waar Peter Lenaerts begin deze maand begon, heeft de nieuwe CIO drie grote uitdagingen: client centricity, agility en stabiliteit. “Door meer te focussen op client centricity kunnen we vanuit IT meer waarde creëren in de dagelijkse winkel ervaring van onze klanten. Daarnaast willen we meer agile zijn, zeker rond e-commerce en big data”, aldus Peter Lenaerts.

Tot slot moet ook de bestaande hoge stabiliteit bewaard blijven terwijl die nieuwe projecten er komen. “Carrefour heeft systemen die al 20-30 jaar bijzonder stabiel zijn, maar die vooral operationeel ondersteunend waren. Qua stabiliteit en efficiëntie is dat top, maar nu moeten we een shift maken met meer greenfield implementaties om de E-business strategie van Carrefour mee te realiseren en dat vraagt een andere aanpak.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content