PlugandPlayTechCenter: de Belgische startups in de Silicon Valley

Marc Husquinet Marc Husquinet is redacteur van Data News.

Sinds enkele maanden werd voor verschillende Belgische start-ups de Silicon Valley gekozen als uitvalsbasis, en meer specifiek de gebouwen van het innovatiecentrum PlugandPlayTechCenter, in Sunnyvale.

Sinds enkele maanden werd voor verschillende Belgische start-ups de Silicon Valley gekozen als uitvalsbasis, en meer specifiek de gebouwen van het innovatiecentrum PlugandPlayTechCenter, in Sunnyvale.

PlugandPlayTechCenter profileert zichzelf als ‘soft landing place’ voor high tech ondernemers. Het centrum onthaalt ongeveer 300 vennootschappen aan wie het contactmogelijkheden biedt met investeerders, potentiële partners, mentors en gevestigde ondernemers. Bovendien biedt het centrum fiscale en boekhoudkundige diensten aan, zelfs vastgoeddiensten. De bedrijven worden gekozen door een gespecialiseerd comité en komen voor 75 % uit de Verenigde Staten, en voor 25 % uit de rest van de wereld. De instelling neemt niet de plaats in van de verschaffers van risicodragend kapitaal, maar zij biedt wel een beperktere financiering (van 50.000 tot 500.000 $). Om aanvaard te worden moeten de internationale vennootschappen gesteund worden door hun lokale overheid (die instaat voor een voorselectie). Trouwens, “voor de internationale business mikken we op bedrijven die reeds een product en klanten hebben”, zegt Fernando Gouveia, international business relationship associate.

België heeft hier al enkele maanden een vaste stek. België, of beter Vlaanderen, want het akkoord werd afgesloten met IBBT en Flanders Invest & Trade. Een eerste lichting van 4 bedrijven beëindigt er hun incubatiestadium, FluidDA, WonderGraphs, Engagor (zie Data News nr. 12 p. 35) en XAOP. Een nieuwe lichting bedrijven zou zich in de komende dagen komen vestigen. “Het kwaliteitsniveau van de Belgische start-ups mag bij de beste worden gerekend”, vertrouwt Fernando Gouveia ons nog toe, misschien om ons te vleien, maar zo’n compliment nemen we maar wat graag aan …

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content