Proces over beroep Kim Dotcom tegen uitlevering naar VS van start gegaan

29/08/16 om 07:56 - Bijgewerkt om 08:47

Het proces over het beroep van Kim Dotcom, de vroegere eigenaar van de downloadplatform Megaupload, tegen zijn uitlevering naar de Verenigde Staten, is maandagochtend van start gegaan in het Hooggerechtshof in de Nieuw-Zeelandse hoofdstad Auckland. Zijn advocaten vroegen aan het begin van het proces om de hoorzittingen live uit te zenden via het videoplatform YouTube.

Proces over beroep Kim Dotcom tegen uitlevering naar VS van start gegaan

© Reuters

Dotcom was niet in het gerechtshof, en zei op Twitter dat hij een link naar de livestream van zijn proces zal posten als zijn advocaten daarvoor de toestemming zouden krijgen.

Het volledige proces zou zes weken duren. De Duitser Dotcom, die eigenlijk Kim Schmitz heet, werd in 2012 samen met zijn ex-collega's Mathias Ortmann, Bram van der Kolk en Finn Batato opgepakt omdat Megaupload voor minstens 500 miljoen dollar aan copyrights zou hebben ontdoken door illegale verspreiding toe te staan.

Eind 2015 besliste een rechter in Nieuw-Zeeland dat Kim Dotcom, en drie andere beklaagden, mogen worden uitgeleverd aan de VS. Hij riskeert er 20 jaar cel. (Belga/SD)

Lees meer over:

Onze partners