Proximus lanceert binnenkort SwipeBox om persoonlijke content op tv af te spelen: ‘Grootste innovatie in 10 jaar Proximus TV’

© .

Proximus lanceert binnenkort de SwipeBox, een aan de televisiedecoder te koppelen toestelletje om persoonlijke content op televisie af te spelen. “Dit is de grootste innovatie in tien jaar Proximus TV”, klinkt het bij het telecombedrijf, dat de komende maanden ook zijn televisieaanbod zal opfrissen en Proximus TV een nieuwe interface zal geven.

Met de SwipeBox brengt Proximus binnenkort zijn “grootste innovatie in tien jaar Proximus TV” op de markt, aldus Philip Vandervoort, directeur van de consumentenbusiness van Proximus. Het is een klein doosje om aan de televisiedecoder te koppelen. Daarmee zullen klanten t persoonlijke content zoals foto’s of video’s snel via de smartphone of tablet op televisie kunnen bekijken.

Dominique Leroy: ‘Jongeren die vroeger op hun tablet zaten, zullen weer rond de tv gaan zitten’

Er is ook een integratie met onder meer YouTube, Facebook en internetradio’s. Die mogelijkheden zijn volledig geïntegreerd in Proximus TV, zodat je bijvoorbeeld in een kadertje in de hoek televisie kan blijven kijken terwijl je door je foto’s bladert. Het wordt bijvoorbeeld ook mogelijk een YouTube-filmpje te bekijken tijdens de reclameboodschappen op televisie, zo opperde de productmanager van Proximus tijdens een demo.

CEO Dominique Leroy haastte zich om dat bij te sturen. “Het is niet onze bedoeling reclame te verbergen”, zei ze. “We denken dat vooral jongeren het zullen gebruiken. En dan is het een voordeel dat de televisie opnieuw hun centrale scherm wordt. Jongeren die vroeger rond een tablet zaten, zullen nu weer rond de tv gaan zitten.”

Proximus-de-aggregator versus Telenet-de-contentmaker

Het illustreert de strategie van Proximus, en hoezeer die verschilt van die van concurrent Telenet. Die laatste heeft zich met de instap in De Vijver Media zélf op de contentmarkt gewaagd en gaat de concurrentie met internationale spelers als Netflix aan, terwijl Proximus zichzelf meer ziet als een ‘aggregator’ die content van anderen samenbrengt en deze zo eenvoudig en gebruiksvriendelijk mogelijk naar het grote publiek brengt. Leroy hoopt natuurlijk ook dat jongeren hun films niet meer illegaal zullen downloaden, maar ze omwille van het gebruiksgemak zullen huren via Proximus TV.

Dominique Leroy
Dominique Leroy© Belga

De SwipeBox zal ergens in de komende maanden op de markt komen. Wanneer precies en tegen welke prijs, is nog niet bekend. Vandervoort gaf wel aan dat Proximus mikt op een “brede verdeling”. Of het toestel verkocht dan wel verhuurd zal worden, is ook nog niet duidelijk. “We zijn de voorkeuren van de klant in kaart aan het brengen”, luidt het.

Later wordt de SwipeBox mogelijk gewoon in de televisiedecoder verwerkt.

Proximus TV wordt vernieuwd: opnames op verplaatsing via de app te bekijken

Leroy bekende voorts dat “de tv-ervaring aan vernieuwing toe was”. Tegen het einde van het jaar komt Proximus daarom ook met een nieuwe televisie-interface, die enkele snufjes bevat die de concurrentie al enkele maanden heeft.

Zo zal de Proximus-klant in de toekomst ook zijn tablet of smartphone als afstandsbediening kunnen gebruiken en programma’s kunnen ‘swipen’ van de app naar het grote scherm – Telenet biedt al iets vergelijkbaars in zijn Yelo-app. Proximus onderscheidt zich wel met de mogelijkheid om opnames op verplaatsing te bekijken met de app, via wifi-hotspots van Proximus of op het mobiele netwerk. Bij Telenet moet je binnen hetzelfde wifi-netwerk als de decoder blijven om opnames mobiel te kunnen bekijken.

Proximus TV zal er zeer gelijkaardig uitzien op televisie, tablet en smartphone. “We hebben het zo simpel mogelijk gemaakt”, dixit Philip Vandervoort.

(Belga/MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content