Qualcomm schrapt 4.500 banen

. © reuters
Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

De Amerikaanse chipproducent Qualcomm gaat fors besparen. Het bedrijf wil onder meer 15 procent van zijn werknemers ontslaan.

Na de publicatie van zwakke financiële cijfers maakte chipfabrikant Qualcomm bekend dat het fors gaat snoeien in de kosten. Alles samen wil Qualcomm zijn uitgaven met 1,4 miljard dollar (1,3 miljard euro) verminderen. Het bedrijf wil 15 procent van de werknemers ontslaan, oftewel zo’n 4.500 banen. Er zal ook een pak minder worden geïnvesteerd en sommige activiteiten worden mogelijk verkocht. De besparingen zouden tegen september volgend jaar in voege moeten treden.

Topman Steve Mollenkopf verduidelijkt dat de maatregelen nodig zijn om het bedrijf weer rendabel te maken: “We staan voor fundamentele veranderingen waarbij we onze uitvoering en onze financiële en operationele performantie moeten verbeteren. Onze investeringen focussen we op de opportuniteiten met de grootste potentiële return.”

De nettowinst van het chipbedrijf halveerde in het afgelopen kwartaal tegenover dezelfde periode vorig jaar, tot 1,2 miljard dollar. De omzet zakte met 14 procent. Qualcomm is de belangrijkste leverancier van chips in mobiele telefoons ter wereld. (Belga/KVdS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content