Raspberry Pi krijgt Android 4.0 update

Ludo Schildermans

07/08/2012 - 09:01

De ontwikkelaars van de Raspberry Pi gaan de piepkleine en goedkope computer ook geschikt maken voor het Android 4.0 Ice Cream Sandwich besturingssysteem.

Momenteel onderzoeken de ontwikkelaars de haalbaarheid van een port van het mobiele besturingssysteem Android naar de Raspberry Pi. Ze hebben een video online gezet die toont dat hardwarematige grafische versnelling onder Android 4.0.03 al wordt ondersteund. Maar de audio-ondersteuning via AudioFlinger werkt nog niet.

De bedoeling is om op termijn de broncode vrij te geven eenmaal ze op punt staat. Een bruikbare Android-versie zal de Raspberry Pi, die 32,70 euro exclusief BTW kost, ongetwijfeld nog begeerlijker maken voor ontwikkelaars en computerhobbyisten. Het mini-computertje kan 1080p Full HD video weergeven op een compatibele tv via HDMI. Als mediaspeler in combinatie met opensource-mediacenter XBMC is de Raspberry Pi superieur aan heel wat duurdere, commerciële mediaspelers, zo bleek uit een recente test.


Data News in je nieuwsoverzicht op Facebook

Meer over: ,

 

Reacties

DANNY.BACKX3 | 7 augustus 2012

Hmm, 't is eigenlijk omgekeerd : er is een Android 4.0 port onderweg. Dus Android wordt aangepast om op de Raspberry Pi te draaien.

Ongepast?

 

Reageer

Nieuwsbrief

Schrijf u in op Data News dagelijkse nieuwsbrief

Schrijf u in op Data News Start-ups maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf u in op Data News Jobs wekelijkse nieuwsbrief

E-mail:
 

Whitepapers

 
 

Wij raden ook aan