Red Hat en HP sluiten verbond voor blades

10/08/05 om 00:00 - Bijgewerkt op 09/08/05 om 23:59

Bron: Datanews

Red Hat heeft een overeenkomst gesloten met HP voor diens bladeservers. De Linux-distributie van eerstgenoemde wordt standaard meegeleverd bij de ultradunne bladeservers van laatstgenoemde ict-leverancier.

De twee partners, die nu de banden nog wat verder aanhalen, hopen zo software-ontwikkelaars te verleiden producten en ondersteuning voor het gecombineerde platform te bieden. Dit moet de inzet van bladeservers vergemakkelijken, wat dan weer zakelijke gebruikers moet aantrekken.De blade-samenwerking tussen Red Hat en HP omvat ook ondersteuning voor clustering. Dit gebeurt dan middels het Global File System (GFS) van de Linux-distributeur.Daarnaast kondigt Red Hat nieuwe ondersteuningsmogelijkheden aan. Dit omvat naast beter beheer en beveiliging ook versoepelde migratie vanaf servers met Unix-variant Solaris van Sun Microsystems. Die serverproducent en Red Hat liggen al geruime tijd overhoop.

Onze partners

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info