Review UE BOOM 2: De beste Bluetooth speaker ooit?

UE BOOM 2 © UE
Wim Kopinga Freelance journalist

De UE BOOM – volgens vele techsites de beste Bluetooth speaker ooit -kreeg in september een opvolger: simpelweg de UE BOOM 2. De speaker van UE (Logitech) kan harder, heeft een groter draadloos bereik en heeft een duurzamer design dan zijn voorganger. Maar is hij écht zo goed?

Waar de eerste versie nog een bereik had van 15 meter, is de BOOM 2 vanaf 30 meter te besturen. Het geluid kan bovendien 25 procent harder en de accu gaat 15 uur mee. De UE BOOM 2 mag bovendien nat en vies worden, kan bovendien tegen een serieus stootje (valbestendig tot 1,5 meter) en produceert een krachtig geluid in iedere richting. Ook is de BOOM 2waterproof (IPX 7). Voor die specificaties betaalt u 199 euro.

Allemaal niet verkeerd. Op papier ziet de BOOM 2 er alvast zeer goed uit.

Ontwerp

Daarbij komt het ontwerp no, want de buitenkant is ook zeer goed. De UE BOOM 2 ziet er mooi uit, het ontwerp is zelfs nagenoeg perfect. Hij is niet groot en is in verschillende kleuren verkrijgbaar. Zwart of wit als u iets minder op wilt vallen en vele felle kleuren voor als u meer uitgesproken bent. Er zitten twee grote knoppen op voor het volume en verder is de bediening minimaal gehouden. U kunt hem aan en uit zetten en u kunt opzoek naar andere apparaten met een Bluetooth verbinding.

Bluetooth

Bluetooth is een essentieel onderdeel van het apparaat. Het is mogelijk om met een micro-usb kabel ook te verbinden, maar dit is uiteraard niet de bedoeling. De bluetooth-verbinding is heel goed. De verbinding met een apparaat wordt binnen een paar seconden gemaakt. Dit klinkt misschien logisch, maar is echt niet altijd zo bij dit soort speakers.

Bij het verbinden maakt hij bovendien prettige geluidjes. Dit klinkt misschien als gek onderdeel van de review, maar dit is leuk. Als hij verbinding gemaakt heeft wordt je er een beetje blij van. Dan komt er een vrolijk trommeltje uit de speaker om aan te geven dat het gelukt is. (Soms zit het hem in de details.)

Bediening

De bediening werkt vlot. Zoals gezegd werkt de bluetooth-verbinding goed, waardoor er niet gewacht hoeft te worden. De volumeknoppen zijn groot en van rubber, waardoor ze stevig aanvoelen. Van de buitenkant voelt hij sowieso aan alsof hij tegen een stootje kan. Ik heb het niet getest, maar de fabrikant zegt dat hij prima tegen een val van 1,5 meter kan. Dat geloof ik wel.

Geluid

Geluid is een essentieel deel van een Bluetooth speaker. Of wat voor speaker dan ook. Want als de binnenkant niet goed is, doet de buitenkant er ook niet meer toe. En daarbij laat de speaker het voor een deel afweten. Er is namelijk weinig bas terug te horen. Misschien waren mijn verwachtingen hoog, doordat ik op andere sites las dat het om ‘beste bluetooth speaker ooit’ ging. Maar ik vond het geluid tegenvallen.

Het was niet enorm slecht. De hoge tonen zijn zelfs goed te noemen. Maar doordat hij de lage tonen niet goed kan verwerken ontstaat er in de lage tonen een minder fijn geluid. Bij muziek met aanwezige lage tonen kan dit op een gegeven moment storen. Dat is uiteraard niet de bedoeling.

Conclusie

Ik kan me voorstellen dat de UE BOOM 2 een fijne speaker is om mee te nemen naar het strand of tijdens een picknick. Hij kan tegen een stootje en is zelfs (spat)waterdicht. Hij kan dus aardig wat hebben, wat hem ideaal maakt voor dit soort gelegenheden.

Van buiten is de speaker dan ook nagenoeg perfect. Ik kan mij bij het ontwerp niets bedenken dat beter kan. De bluetooth-verbinding is ook heel goed. Hij maakt snel een connectie en hapert niet. 30 meter bereik is heel ver, dus van afstand bedienen zal ook nooit een probleem zijn.

Maar als het op het geluid aankomt laat hij het jammer genoeg afweten. De lage tonen zijn niet aanwezig genoeg om het de beste bluetooth speaker ooit te noemen. Jammer dat hij het hier niet op haalt, want de potentie is er zeker.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content