RobinFood lanceert online platform tegen voedselverspilling

30/06/17 om 09:07 - Bijgewerkt om 10:25

Bron: Datanews

Een winkel van zijn bijna vervallen voedseloverschotten afhelpen en in één beweging de consument betaalbaar kwaliteitsvoedsel voorschotelen. Dat is het plan van de Brusselse start-up RobinFood. Het platform wordt vrijdag in Brussel gelanceerd.

"Elke dag, zeker in de retailsector, worden tonnen voedsel onverkocht weggegooid omdat de houdbaarheidsdatum verstreken is", zegt RobinFood-ceo Martin Bragard. "Dat gaat dan om vis, vlees of bereide gerechten die niet lang meer houdbaar zijn. Aan die verspilling willen we iets doen en we willen meteen ook zorgen dat mensen kwaliteitsvoedsel aan een interessante prijs kunnen krijgen. Dat doen we door winkeliers de kans te geven om hun onverkochte, bijna vervallen waren via een app aan te bieden. Die kan dan op een afgesproken tijdstip het voedsel aan een prijsje gaan afhalen in de winkel. Ook voor restaurants die met een te grote stock zitten, kan het een oplossing zijn. Zij kunnen dan die gerechte...

Verder lezen?

Lees gratis alle artikelen van Datanews

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd

Onze partners