Ruben Miessen (ZetaPulse) is Entrepreneurial ICT Graduate 2016

Ruben Miessen ontvangt de Entrepreneurial ICT Graduate award. © BAM Photography - Matthias Van Oost
Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Ruben Miessen is afgelopen vrijdag in Knokke-Heist bekroond tot Entrepreneurial ICT Graduate 2016. Organisator Amon reikte de award voor de allereerste keer uit.

De vierde editie van de grootschalige This is IT after-work party stond dit jaar in het teken van ondernemerschap. “Met dit event willen we jaarlijks organisaties of mensen in de kijker zetten die jongeren aanzetten om it-studies aan te vatten of te ondernemen in de it-wereld”, zei Christophe VanDriessche, managing director van organisator Amon voor een enthousiast publiek in het casino van Knokke. Voor het eerst hoort daar ook een award bij: de Entrepreneurial ICT Graduate.

Uit alle inzendingen selecteerde de jury vijf ict-graduates die mochten pitchen voor die jury bestaande uit Telenet, KPMG, AE, Napoleon Games, Amon en Data News. Uiteindelijk haalde Ruben Miessen van Zetapulse het van Vrije Parking (Louis De Jaeger en Robbert Goeminne) en Pixit (Andreas Schryvers en Jonathan Oostvogels).

Winnaar Ruben Miessen wint een reis met een aangepast programma naar Silicon Valley ter waarde van 12.000 dollar. ZetaPulse is een algoritme voor retailers, dat zij vervolgens in hun eigen app kunnen integreren. Het doel is om aan locatiegebaseerde marketing te doen via mobiele data – en dus niét via beacons of Bluetooth. Denk dan aan winkels die gepersonaliseerde promoties of kortingsbonnen uitsturen naar klanten die zich in de buurt bevinden.

Criteria die meespeelden voor de jury waren onder meer de sociale relevantie van het project of dienst, de duidelijke omschrijving ervan, de toegevoegde waarde en het beoogde doelpubliek. Maar ook de manier waarop ze dat doelpubliek trachten te bereiken en welke middelen ze denken nodig te hebben, waren belangrijke aandachtspunten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content