Samsung: "4 terabyte SSD begin volgend jaar"

22/09/15 om 08:53 - Bijgewerkt om 11:30

Bron: Datanews

Goed nieuws voor liefhebbers van SSD's. Samsung belooft dat het binnen enkele maanden de capaciteit van zijn solid state drives grondig optrekt.

Samsung: "4 terabyte SSD begin volgend jaar"

Samsung SSD 2TB © Samsung

De Koreaanse techgigant stelde enkele maanden geleden nog een solid state drive van twee terabyte voor. Begin 2016 wil het bedrijf die capaciteit al verdubbelen. Rond die tijd zal ook de capaciteit van de 850 EVO een versie krijgen van 1 terabyte.

Samsung kondigde de uitbreiding aan op zijn Global SSD Summit in Korea. Daarbij liet het bedrijf ook verstaan dat het dit jaar dertien miljoen after market SSD's (dus niet meegeleverd bij nieuwe laptops) verwacht te verkopen. De totale vraag voor SSD's ligt dit jaar volgens het bedrijf op 84 miljard gigabyte. 29 procent van alle nieuwe laptops wordt vandaag verkocht met SSD's, zegt Samsung gebaseerd op cijfers van USA Retail.

"Dit is slechts het tipje van de ijsberg. Voor 2020 zal de vraag nog verdubbelen." Zegt Doh Young Jeong, hoofd van de brand product sales group bij Samsung. "De leessnelheid verbetert en dat wordt meer gewaardeerd naarmate de hoeveelheid data toeneemt. De kosten dalen ook. Vandaag betaal je 38 dollarcent per gigabyte (zonder btw) en kan een consument een SSD van 500 gigabyte kopen voor minder dan tweehonderd dollar."

Onze partners