Samsung gaat voor opvouwbare gadgets

06/11/13 om 11:05 - Bijgewerkt om 11:05

Bron: Datanews

Volgens Samsung-topmannen staan de eerste apparaten met "opvouwbare schermen" op til voor 2015. Verder wordt de Galaxy Gear-smartwatch verbeterd en blijft het bedrijf inzetten op hoogwaardige smartphones.

Samsung gaat voor opvouwbare gadgets

© Reuters

Nadat Samsung reeds een gebogen smartphone op de markt bracht, gaan het bedrijf in 2015 de eerste toestellen met "opvouwbare schermen" lanceren. Dat zei topman Kwon Oh Hyun tijdens een bijeenkomst voor analisten.

Deze 'opvouwbare' toestellen zijn vermoedelijk smartphones met twee schermen, die je à la Star Trek kunt open- en dichtklappen. De moderne varianten op de 'clamshels', dus. Deze schermpjes kunnen zowel ingebouwd worden in smartphones en tablets als in draagbare gadgets zoals smartwatches en Google Glass-achtige smartglasses.

Verbeterde Galaxy Gear

Een slimme bril (voor sporters?) lijkt in de steigers te staan bij Samsung. Een smartwatch heeft de hardwaregigant al in zijn productgamma zitten. Maar dit toestelletje kreeg de laatste tijd veel kritiek te verduren. Vanwege de beperkte compatibiliteit met andere Samsung-toestellen (enkel de Galaxy Note 3 en de laatste Galaxy Tab 10.1 worden ondersteund) worden in de VS één op de drie Galaxy Gears teruggebracht naar de winkel. Kwon Oh Hyun heeft beloofd dat het hebbeding verbeterd zal worden.

Nieuwe groeimarkten

Voorts meldde Samsung dat het zal blijven inzetten op hoogwaardige smartphones, en dat het middels een uitgekiende overnamestrategie op zoek blijft gaan naar nieuwe groeimarkten.

Onze partners