Samsung Galaxy S5 te bedienen met hoofdbewegingen?

© wikimedia commons
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Het ziet er naar uit dat we toekomstige Samsung-smartphones met ons hoofd zullen kunnen bedienen. Wordt de technologie al toegepast in de Galaxy S5?

Een relatief recente patentaanvraag van Samsung wijst op het bedienen van een smartphone via hoofdbewegingen. Zullen we de Galaxy S5 al kunnen besturen door met het hoofd te knikken of met de ogen te knipperen?

De patentaanvraag, volgens de site Galaxy Club ingediend bij het Nederlandse patentbureau, beschrijft een techniek waarbij hoofdbewegingen geregistreerd worden door de frontcamera en vervolgens omgezet worden in acties op het beeldscherm. De bijgevoegde tekeningen tonen hoe je kunt bladeren op het scherm door het hoofd van links naar rechts te bewegen. Mogelijk kan de technologie ook een knipoog herkennen.

Of en wanneer het patent toegepast wordt, en op welk apparaat, is niet duidelijk. Toch meent IntoMobile dat de techniek al in de Galaxy S5 verwerkt zou kunnen worden. Het patent werd immers in juli 2013, na de release van de Galaxy S4, ingediend. Samsung heeft dus genoeg tijd gehad om de technologie op punt te stellen.

De Zuid-Koreaanse tech-gigant staat er bovendien om bekend veel nieuwe snufjes in zijn vlaggenschiptoestellen in te bouwen. Zo kan je (deels) door de Galaxy S4 scrollen met je ogen en maakt de Air Gesture-functie het mogelijk door muziek te bladeren of de telefoon op te nemen door met je hand over het scherm te zwaaien.

Eerder raakte al bekend dat de Galaxy S5 van Samsung mogelijk over een irisscanner zal beschikken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content