Samsung strijkt 95 procent van winst uit Android-apparaten op

16/05/13 om 11:51 - Bijgewerkt om 11:51

Bron: Datanews

Android is met een marktaandeel van bijna 60 procent het dominantste besturingssysteem voor smartphones en tablets. Maar welke Android-fabrikanten puren daar nu ook effectief geld uit? Samsung, en (bijna) niemand anders, zo blijkt.

Samsung strijkt 95 procent van winst uit Android-apparaten op

© Mashable

Van de 7,8 miljard dollar winst die Samsung in het eerste kwartaal van dit jaar boekte, komt 5,1 miljard dollar van Android. Daarmee is Samsung goed voor 94,7 procent van de winst uit Android-toestellen. Dat blijkt uit een analyse van Strategy Analytics uit het eerste kwartaal van 2013. De meeste smartphones en tablets van Samsung, zoals de recente toptelefoon Galaxy S4 en alle andere Galaxy-toestellen, draaien op het Android-besturingssysteem van Google.

LG strijkt 2,7 procent van de winst op, terwijl de anderen - waaronder HTC, Sony en ZTE - samen amper 2,7 procent vertegenwoordigen.

Dit betekent niet noodzakelijk dat de andere Android-fabrikanten moeten spartelen om te overleven, maar het maakt wel duidelijk dat Samsung met voorsprong de meest succesvolle producent van Android-toestellen is.

Lees meer over:

Onze partners