SEN zet in op unified communications

Siemens Enterprise Communications heeft de allereerste end-to-end oplossing voorgesteld voor mobile unified communications.

Siemens Enterprise Communications heeft de allereerste end-to-end oplossing voorgesteld voor mobile unified communications.

Op de gespecialiseerde telecombeurs Voicecon in Amsterdam is het een en al ‘unified communications’ wat de klok slaat. Siemens Enterprise Communications (SEN) grijpt de gelegenheid aan om uit te pakken met de naar eigen zeggen allereerste end-to-end oplossing die de voordelen van unified communications naar de gsm brengt.

“Op zich is elk deeltje niet nieuw”, zegt Marcus Birkl, vice president voor de HiPath Wireless oplossingen, “het is de combinatie van dit alles in één vendor dat de primeur is.” Speciaal is onder meer de toevoeging van de HiPath Wireless WLAN (802.11n) en de mogelijkheid om via Power over Ethernet (POE) aan energiebesparing te doen.

Maar SEN is vooral vol lof over de fixed mobile convergence (FMC) die nu toegevoegd wordt aan het Openscape unified communications (UC)-aanbod. Gebruikers kunnen – mits een dual phone – automatisch en naadloos switchen tussen een gesprek over het ip-netwerk of de WLAN-connectie. Zowel Symbian-devices, Nokia-smartphones, Windows Mobile-toestellen als Blackberry’s kunnen geïntegreerd worden in het netwerk via een client op de gsm.

Volgens Marcus Birkl is de WLAN-technologie meer dan matuur genoeg en kan er geen twijfel over bestaan dat wifi dé standaard wordt voor mobility. “Binnen 1 à 2 jaar verwachten we dat wifi een standaard functie zal zijn op business-gsm’s. Het grote voordeel voor bedrijven is dat ze op die manier weer controle kunnen krijgen over de totale telecomfactuur”, besluit Marcus Birkl. SEN ziet er zelfs een totaal nieuwe ‘mobile unified communications’ markt in.

Tijdens een keynote op de Voicecon-beurs toonde Gerhard Otterbach, chief market operations officer bij SEN, zich overigens zeer verheugd over de recente joint-venture met Gores die nu 51 procent van SEN bezit. “Dankzij deze sterke partner is er een einde gekomen aan twee jaar van onzekerheid en is er een stabiele omgeving gecreëerd. Ik kan je verzekeren dat het niet makkelijk was om in een Raad van Bestuur beslissingen te nemen waarbij de aandeelhouder voordurend schreeuwt dat een verkoop nodig is”, stak hij zijn kritiek niet onder stoelen of banken.

Ook Vincent Simonart, ceo van SEN Belux, is blij met de instap van Gores. Hij verwacht niet meteen dat er gevolgen zullen zijn voor België. Al erkent hij wel dat er op termijn weleens gepraat zal moeten worden over RealDolmen, de integrator waar Gores eveneens aandeelhouder is. RealDolmen verdeelt bijvoorbeeld unified communications oplossingen van NEC Philips. “Maar misschien kan er wel een win-win oplossing uit de bus komen waarbij zowel RealDolmen als SEN sterker uit het verhaal komt”, hoopt Simonart.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content