Seniorenarmband Embracelet wordt Zembro

De app kan familieleden op de hoogte brengen wanneer er iets foutloopt bij de drager van de Zembro-armband. © Zembro
Pieterjan Van Leemputten

Voortaan gaat Embracelet verder onder de naam Zembro. Deze week zijn de eerste exemplaren van de Vlaamse Smartband voor senioren beschikbaar.

“Vanaf dinsdag leveren we de eerste exemplaren in België en Nederland”, zegt ceo Johan De Geyter. Op dit moment gaat het om de eerste duizend exemplaren in België en Nederland. Vanaf december volgt Frankrijk en vanaf januari ook Duitsland of het Verenigd Koninkrijk.

Het bedrijf schrapt tegelijk de naam Embracelet in ruil voor Zembro. “Uit feedback hebben we geleerd dat er te veel verwarring is. Het gaat niet enkel om een armband maar ook om de app, de services, connectiviteit en de zelflerende algoritmes. Daarom dat we voor een overkoepelend merk hebben gekozen. Ook willen we volop de internationale kaart trekken met een productnaam die in alle talen goed werkt en Embracelet zorgde in sommige gevallen voor een verkeerde uitspraak of verwarring.” Het bedrijf zelf heeft Uest, maar naar het grote publiek toe wordt het Zembro.

Prijs

Zembro kan je kopen voor 399 euro, al kan je de armband ook gespreid betalen aan 18 euro per maand met een contract van twee jaar. In beide gevallen betaal je 9,5 euro per maand voor de services.

Zelflerend

Het is de bedoeling dat Zembro zelf leert, maar ook verder wordt uitgebreid in de komende maanden en jaren. “In de komende weken al komen er extra functies aan. Zo plannen we een geofence vanaf december. Daarbij geef je op een kaart een cirkel aan, bijvoorbeeld rond de woonplaats, en als de drager daarbuiten komt, en dus dreigt verloren te lopen, kan je een alarmsignaal laten klinken.”

Seniorenarmband Embracelet wordt Zembro
© .

Het platform leert daarbij de uitzonderingen. “Stel dat de drager elke donderdag naar de markt gaat, dan ga je op termijn daar geen alarm maar enkel een waarschuwing of zelfs niets meer van krijgen omdat het platform weet dat dit een normale handeling is. Maar stel dat die persoon op zaterdagnacht plots naar die markt trekt dan krijg je wel een alarm.”

De productie van Zembro gebeurt in Taiwan, al is de organisatie wel van plan om vooral in België voor tewerkstelling te zorgen. “Vandaag hebben we twaalf mensen rechtstreeks en tien mensen onrechtstreeks in dienst. Allen in België met twee salesmensen in Frankrijk en Nederland.”

Batterij

De armband is hoofdzakelijk bedoeld voor senioren, waarbij het bedrijf zich onder meer richt op mensen die meer zekerheid willen over de toestand van hun ouders. “Vaak gaat het om ouderen wiens partner is overleden of in een rusthuis zit.”

De armband zelf heeft een batterij van tien dagen. “Dagelijks opladen is lastig voor deze doelgroep, daarom kiezen we bewust voor minium tien dagen. Zo is een bezoek aan de ouders een ideaal moment om het toestel op te laden. Het toestel zelf werkt als een gewoon uurwerk, maar beschikt over een gsm-signaal om te communiceren (of de alarmcentrale van Zembro te contacteren), een Gprs-verbinding voor data en een gps-signaal voor de plaatsbepaling.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content