Social Sitters wint 1ste Waalse Startup weekend

‘Social Sitters’, een webplatform dat ouders in contact brengt met babysitters, heeft het eerste Waalse Startup Weekend gewonnen. De jury heeft ook de projecten ‘Powwup’ en ‘Campchart’ onderscheiden.

‘Social Sitters’, een webplatform dat ouders in contact brengt met babysitters, heeft het eerste Waalse Startup Weekend gewonnen. De jury heeft ook de projecten ‘Powwup’ en ‘Campchart’ onderscheiden.

Het verdict van de jury bestaande uit business angels en investeerders viel zondagavond: de ‘grote prijs’ die het meest succesvolle project bekroont, gaat naar Social Sitters

Ontwikkelaar-ondernemer Fabian Vilers is er in 54 uur in geslaagd een overtuigende mini-demo voor te stellen voor een toekomstige ‘marktplaats’ voor babysitters, waarbij de nadruk gelegd wordt op vertrouwen (geïntegreerd aanbevelingsysteem in Facebook) en gebruiksvriendelijkheid (weergave van de beschikbaarheid van de babysitters en onmiddellijke reservatie op de site).

De front-end voor de ‘ouders’, die geolokatie-gebaseerd is (het aanbod in mijn buurt), is bij manier van spreken zo goed als klaar. Nu moet de toepassing nog verder ontwikkeld worden voor de ‘babysitters’.

“We voorzien tevens een ‘panic button’ voor smartphones, voor de noodgevallen waarbij papa in het buitenland is en mama vastzit in het verkeer”, voegt een uiteraard vermoeide maar gelukkige Fabian Vilers eraan toe.

Volgens hem is deze overwinning te danken aan zijn sterke en complementaire team. In dat team vinden we onder meer Renaud Dumont terug (één van de beste ontwikkelaars van het Microsoft Innovation Center) en Marine Visart, een webdesigner die zich al onderscheiden heeft in de vorige startup weekends in Brussel.

Het team is bovendien tweetalig, met de aanwezigheid van de Vlaming Arthur De Roey die zich bij Social Sitters gevoegd heeft nadat zijn eigen project niet geselecteerd werd. “Ons huidige zwakke punt is duidelijk de marketing.”

Als bezieler van het project heeft Fabian Vilers uit Nijvel, die trouwens een zelfstandige .Net consultant-ontwikkelaar is, ook lessen kunnen trekken uit de deelname aan een vorige editie. “Ik was een beetje te ‘geeky’, en heb geleerd om wat meer te durven.”

De mensen van Social Sitters willen zich laten vergoeden door de ouders die gebruik willen maken van het platform maandelijks een toegangspremie van 9 euro te laten betalen. Meer info alvast op www.social-sitters.com.

De ingenieurs van het project ‘Powwup’, een consoleconcept voor gezelschapsspelletjes met een holografisch scherm, kregen de troostprijs voor het meest geeky project. Terwijl ‘Campchart’, een tool voor profilering van het klantenbestand gebaseerd op de informatie die verzameld wordt via e-mailcampagnes, als het meest ‘lean’-project uit de bus kwam, met andere woorden het project dat de meeste kans had om vanaf morgen te starten.

Alles moet nog gebeuren

“Ik heb als potentiële investeerder niet echt een opwelling gehad, maar dat is ook niet het doel van dit type van evenement. De projecten moeten logischerwijze nog rijpen”, merkt Cédric Donck (ClickAnalyst), jurylid, op.

“Maar de grote waarde van dit type van initiatief bestaat erin de bezielers van de ideeën toe te laten aan networking te doen en ons, eventuele investeerders, de mogelijkheid te geven talenten in wording op te merken.”

Amélie De Spot (Internet Attitude), ook een jurylid, deelt die mening. Volgens haar heeft het meest evenwichtige project gewonnen, een project dat organisch lijkt te kunnen groeien zonder al te veel middelen nodig te hebben.

“De focus van het weekend lag op de omzetting van een idee in een business plan. Dat is prima. Maar daarna komt de overgang van het business plan naar de business. Dat is nog een ander paar mouwen, waarvoor er in ons land slechts beperkte begeleidingsstructuren zijn.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content