Sony bevestigt verlies van 1.100 extra banen

04/02/15 om 11:54 - Bijgewerkt om 11:54

Sony bevestigt dat het 1.100 banen extra schrapt in de afdeling waar smartphones worden gemaakt. Het Japanse elektronicaconcern heeft verder zijn jaarprognoses opgetrokken. Het verwacht een operationele winst te kunnen boeken, terwijl het nettoverlies een kwart kleiner zou uitvallen dan tot nu toe gedacht.

Sony bevestigt verlies van 1.100 extra banen

© Business Insider

Het banenverlies in de divisie loopt op tot 2.100 tegen eind maart 2016. Tot nu toe was er officieel sprake van 1.000 bedreigde jobs, maar in de media was het nieuwe cijfer al verschenen. De smartphonedivisie zou binnen een jaar nog circa 5.000 banen tellen.

Dat Sony de prognoses voor het boekjaar dat loopt tot eind maart, kan verhogen, is te danken aan een sterke vraag naar beeldsensoren voor smartphones en aan goede verkoopcijfers voor de PlayStation 4.

Sony verwacht voor het boekjaar een operationele winst van 20 miljard yen (148 miljoen euro), terwijl het in oktober nog een operationeel verlies verwachtte van 40 miljard yen. Netto zou er een verlies opgetekend worden van 170 miljard yen (tegen 230 miljard yen bij de vorige prognose).

Het Japanse concern bracht woensdag voorlopige kwartaalcijfers naar buiten. Dankzij de zwakkere yen werd de nettowinst vermoedelijk meer dan verdrievoudigd tot 89 miljard yen.

De publicatie van de definitieve cijfers moest worden uitgesteld na een cyberaanval op de Hollywoodstudio van Sony.

(Belga/MI)

Lees meer over:

Onze partners