Sony lanceert de Aibo robothond opnieuw

De Aibo robothond van Sony © .
Els Bellens
Els Bellens Technologiejournaliste bij Data News

Sony heeft aangekondigd dat het zijn beroemde robothondje Aibo terug op de markt wilt brengen. De nieuwe versie is een pak schattiger dan de originele van twaalf jaar geleden, en zal alleen in Japan worden verkocht.

De robot zal leren van zijn eigenaars en zijn omgeving, en zal ook in de cloud in gegevens raadplegen die door andere robotjes zijn aangeleerd. Het is uitgerust met camera’s, locatie- en mapping software, wifi en artificiële intelligentie om zijn eigenaars te leren begrijpen.

Sony lanceert de Aibo robothond opnieuw
© .

Het opgefriste toestel is ontworpen om meer op een echte (cartoon)hond te lijken, en zal na verloop van tijd zijn eigen persoonlijkheid ontwikkelen. Het robotje doet typische hondendingen en niet veel anders: het wandelt, geeft pootjes, zit, speelt met een bal, krabt achter zijn oren enzovoort. Het ding wordt vanaf januari verkocht voor zo’n 198.000 yen (1.490 euro), plus een maandelijks abonnement.

De originele Aibo werd twaalf jaar geleden gelanceerd, en in 2006 alweer ten grave gedragen. Het was een van de eerste ‘huisrobots’ in zijn soort. Dat het toestel nu in nieuwe versie wordt uitgebracht, kan aangeven dat Sony vooral zijn kunnen in artificiële intelligentie wil tonen. Door de prijs en de niche van de hond, zal het waarschijnlijk niet meteen een massaproduct worden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content