Stad Lier brengt gratis wifi naar Grote Markt

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Om het leed bij de heraanleg van de Grote Markt wat te verzachten, biedt de Stad Lier er gratis draadloos internet aan. Siecom zorgde voor de implementatie.

Sinds maart is het om en rond de Grote Markt in de Stad Lier één grote bouwwerf. Om de last en hinder voor de omliggende cafés en restaurants te verlichten, besliste het stadbestuur om hen gratis draadloos internet aan te bieden. In het kader van een bestaand contract met Siecom, tekende dat bedrijf voor de implementatie.

Siecom koos voor technologie van wifi-fabrikant Ruckus. Vanuit de toren van het Stadhuis verzorgt een hoofdantenne (Ruckus ZoneFlex) de verbinding met internet. In een mesh-opstelling wordt gelinkt met drie verschillende access points op de Grote Markt. Het gaat om 802.11 access points met dualband-functionaliteit (2,4 GHz en 5 GHz). Via die access points wordt het dan mogelijkheid om op en rond de Grote Markt en het Felix Timmermansplein gratis te surfen.

Waarschijnlijk zal de wifi-opstelling overigens ook na de werken actief blijven. Of het ook gratis blijft dan wel een betalende dienst wordt, is nog een onbeantwoorde vraag.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content